Алжир отказа да отвори въздушното си прстранство за френска военна операця

...
Алжир отказа да отвори въздушното си прстранство за френска военна операця
Коментари Харесай

Алжир не отвори въздушното си пространство за френска военна операция в Нигер

Алжир отхвърли да отвори въздушното си прстранство за френска военна операця в Нигер, заяви цитираното от " Ройтерс " държавното радио късно в понеделник.

Алжир се опълчва на всякакви чужди военни действия в Нигер и поддържа дипломацията за възобновяване на конституционния ред, сподели държавното радио.

Франция има към 1500 бойци в Нигер, които са били ситуирани там преди преврата предишния месец. Не е ясно каква военна интервенция има поради Алжир, само че Франция не е споделила, че ще се намеси военно, с цел да анулира военното завладяване.

Основният районен блок на Западна Африка, Икономическата общественост на западноафриканските страни (ECOWAS), съобщи предходната седмица, че е договорил неразкрит план за допустима военна интервенция, в случай че дипломатическите старания се провалят - ескалация, която може в допълнение да дестабилизира спора. раздран и безпаричен район.

Алжир неведнъж е заявявал, че е против всякаква задгранична военна интервенция в района на Сахел, страхувайки се от последствия като наплив от мигранти на територията му, сподели държавен източник, цитиран от " Ройтерс ".

" Ние сме срещу преврата, само че сме срещу военни дейности, които биха влошили обстановката в Нигер и отвън него в Сахел ", сподели източникът, поискал анонимност, пред Ройтерс.

Френските управляващи не дадоха отговор незабавно на искане за коментар.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР